Składniki:
- 1/2 szklanki majonezu
- 4 łyżki cukru
- 1/4 szklanki mleka
- 1/4 szklanki maślanki
- 2 1/2 łyżki świeżo wyciśniętego soku z cytryny
- 1 1/2 łyżki octu
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/8 łyżeczki pieprzu
- 8 szklanek drobno posiekanej białej lub czerwonej kapusty
- 1/4 szklanki marchewki startej na tarce o grubych oczkach
- 2 łyżki drobno posiekanej cebuli
- 1/2 szklanki suszonej żurawiny
- 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich
- W dużej misce połączyć majonez, cukier, mleko, maślankę, sok z cytryny, ocet, sól i pieprz.
- Dodać kapustę, marchewkę, cebulę, żurawinę i orzechy. Wszystko razem dokładnie wymieszać.
- Przykryć i włożyć do lodówki na minimum 2 godziny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz