5.2.15

Ryba z tymiankiem, cytryną i oliwkami

Ryba, filet z ryby, oliwki, obiad,ryba pieczona w papierze pergaminowym

 

 

 

Składniki: (dla indywidualnych porcji)

 

  • filet z ryby około 200g-250g (osuszyć dokładnie papierem kuchennym)
  • 1/2 łyżeczki soli koszernej
  • 1/4 łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżka świeżo wyciśniętego soku z cytryny
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 duża gałązka świeżego tymianku lub 2 małe
  • kilka zielonych oliwek

 

Wykonanie:

 

  1. Rozgrzać piekarnik do 200 stopni C.
  2. Umieścić filet z ryby na złożonym na pół, kawałku papieru pergaminowego. Posypać solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i oliwą z oliwek. Położyć tymianek na wierzchu i umieścić oliwki obok filetu. Zagiąć brzegi pergaminu bardzo szczelnie, przełożyć na blachę do pieczenia, włożyć do piekarnika i piec około 12-15 minut.

Smacznego!

 

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz