Składniki: (dla indywidualnych porcji)
- filet z ryby około 200g-250g (osuszyć dokładnie papierem kuchennym)
- 1/2 łyżeczki soli koszernej
- 1/4 łyżeczki pieprzu
- 1 łyżka świeżo wyciśniętego soku z cytryny
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 duża gałązka świeżego tymianku lub 2 małe
- kilka zielonych oliwek
Wykonanie:
- Rozgrzać piekarnik do 200 stopni C.
- Umieścić filet z ryby na złożonym na pół, kawałku papieru pergaminowego. Posypać solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i oliwą z oliwek. Położyć tymianek na wierzchu i umieścić oliwki obok filetu. Zagiąć brzegi pergaminu bardzo szczelnie, przełożyć na blachę do pieczenia, włożyć do piekarnika i piec około 12-15 minut.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz