Składniki:
- 4 jajka
- 1 szklanka cukru białego
- 1 szklanka cukru brązowego
- 250 g roztopionego masła
- 1 1/4 szklanki przesianego ciemnego kakao
- 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
- 1/2 szklanki przesianej mąki
- 1/2 łyżeczki soli
Wykonanie:
- Rozgrzać piekarnik do 150 stopni C. Blaszkę o wymiarach 20x20 cm wysmarować masłem i posypać mąką.
- Mikserem na średnich obrotach ubić jajka do białości. Dodać cukier zwykły i brązowy, następnie dodać masło, kakao, wanilię, mąkę i sól. Wymieszać do połączenia się wszystkich składników. Wyłożyć ciasto na blachę, włożyć do piekarnika i piec około 45 minut. Wystudzić na kratce.
- Foremką odcisnąć kształt, następnie za pomoca małego nożyka delikatnie wykrawać ciasteczka.
Z okazji Walentynek życzę Wam dużo miłości!
Wygląda smacznie! ;)
OdpowiedzUsuńale cudowne!
OdpowiedzUsuńAle fajne ;-)
OdpowiedzUsuń