Ciasteczkowy krem można użyć jako dip do precli lub jabłek, jak również posmarować nim gofry. Najlepiej smakuje wyjadany prosto ze słoiczka "raj na łyżce"
Składniki:
- 1/3 -1/2 szklanki mleka kokosowego z puszki
- 2 szklanki pokruszonych ciastek Snickerdoodles - przepis na ciastka znajduje się tutaj
Wykonanie:
Mleko kokosowe lekko podgrzać w kuchence mikrofalowej. Ciastka wsypać do miski malaksera pulsować do pozbycia się grudek, następnie przy włączonym malakserze wlewać powoli mleko i blendować na gładko. Gotowe masełko przełożyć do słoiczka. Przechowywać w lodówce do 2 tygodni.
Smacznego! Mleko kokosowe lekko podgrzać w kuchence mikrofalowej. Ciastka wsypać do miski malaksera pulsować do pozbycia się grudek, następnie przy włączonym malakserze wlewać powoli mleko i blendować na gładko. Gotowe masełko przełożyć do słoiczka. Przechowywać w lodówce do 2 tygodni.
Smacznie :)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł na krem
OdpowiedzUsuńjaki apetyczny krem... u mnie nie postałby długo :)
OdpowiedzUsuń