23.1.15

Jajka faszerowane

 

Jajka faszerowane, łosoś, przystawka, papryka, Wielkanoc jajka faszerowane wielkanocne

 

Bez pośpiechu, czyli sobotnie śniadanie.

Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka octu białego winnego lub zwykłego
  • sól, pieprz do smaku
  • 1/4 łyżeczki mielonej papryki
  • 1 łyżeczka musztardy Dijon
  • 1/3-1/2 szklanki łososia w sosie własnym z puszki - odsączyć
  • 1-2 łyżki drobno posiekanej papryki świeżej lub konserwowej
  • szczypiorek

Wykonanie:

  1. Jajka przekroić wzdłuż na pół. Wyjąć żółtka, przełożyć do miseczki, dodać majonez i łososia, następnie rozgnieść widelcem. Dodać ocet, musztardę, pokrojoną i mieloną paprykę. Wymieszać, doprawić solą i pieprzem.
  2. Jajka podawać schłodzone.

Smacznego!

 

Leniwy sobotni poranek

 

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz