25.7.14

Kukurydza z pomidorami bazylią i szczypiorkiem


Kukurydza z pomidorami bazylia szczypiorek ,zioła

Składniki:
  • 4 kolby młodej kukurydzy
  • 2 łyżki masła
  • pomidorki koktajlowe ( przekroić na pół )
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżka posiekanej bazylii
  • sól, świeżo zmielony pieprz do smaku
  1. Ściąć ziarna kukurydzy z kolby.
  2. Tępą stroną noża wycisnąć z kolby mleko kukurydziane.
  3. Patelnie rozgrzać na średnim ogniu, dodać 1 łyżkę masła i pomidory, smażyć 3 minuty.
  4. Dodać kukurydzę, mleko kukurydziane, 1 łyżkę wody, 3/4 łyżeczki soli, pieprz i smażyć 3-5 minut.
  5. Dodać 1 łyżkę masła, bazylię i szczypiorek Wymieszać .


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz