- świeży szpinak 250 g
- bekon 100 g
- pieczarki 250 g
- cebula średniej wielkości
- sól i pieprz do smaku
- jajka 4 szt
- żółty ser 100 g
- szczypiorek
- Na dużej żeliwnej patelni podsmaż bekon.
- Dodaj pokrojoną cebulę i smaż kilka minut, aż cebulka lekko się zarumieni.
- Dodaj pokrojone pieczarki i smaż 2 minuty, dodaj sól, pieprz do smaku i kontynuuj smażenie kolejne 4 minuty.
- Dodaj szpinak i smaż 2 minuty.
- Rozgrzej piekarnik do 175 C.
- Wbij jajka na usmażoną mieszankę z grzybów i szpinaku, oprósz solą i pieprzem.
- Przełóż całość do piekarnika
- Piec około 20-25 minut.
- Około 10 minut przed końcem pieczenia posyp żółtym serem a na samym końcu posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego.
Pysznie to wygląda!!!
OdpowiedzUsuń