16.4.14

Jajka faszerowane

Jajka faszerowane kurczaczki
 
Potrzebne składniki
  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 1.5 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy (można użyć miodowej)
  • Chrzan według uznania
  • Sól
  • Pieprz
  • 2 czarne oliwki
  • 1 mała marchewka
  • Aplikator ( można użyć woreczka foliowego)

Pokroić jajka na trzy rożne części, delikatnie łyżeczką wyciągnąć żółtka i przełożyć do miski (mniejszą odciętą końcówką stawiamy na talerzu,z większej robimy kapelusz) z żółtek i pozostałych składników robimy pastę, następnie faszerujemy jajka. Z oliwek robimy oczy, z marchewki dziób .

 

1 komentarz:

  1. I pomysł na śniadanie wielkanocne gotowy! Ciekawe co na to mój Duży Kurczak... :)

    OdpowiedzUsuń