Składniki:
- 4 szklanki wody
- 3/4 szklanki cukru
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 2 laski kory cynamonu
- 3 gruszki
- świeża mięta do dekoracji
- Gruszki obrać, usunąć gniazda nasienne tak, aby nie uszkodzić górnej cześć gruszki.
- W garnku zagotować wodę, dodać wanilię, cukier, cynamon, gotować 5 minut.
- Gruszki przełożyć do garnka, gotować 10 -15 minut do miękkości.
- 55 g cukru brązowego
- 1/2 szklanki śmietany kremówki
- 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
- 1/2 łyżki masła
- 1 łyżka bardzo mocnej zaparzonej kawy
- lody waniliowe
Gruszki podawać z ciepłym sosem i lodami (ja pominęłam lody)
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz