Składniki:
- 1/4 szklanki majonezu
- 3 łyżki octu jabłkowego
- 2 łyżki posiekanej zielonej cebulki lub szczypiorku
- 8-10 łodyg selera naciowego (pokroić w cienkie plasterki)
- 2 jabłka Granny Smith (pokroić w ćwiartki następnie w cienkie plastry)
- sól, pieprz do smaku
Wykonanie:
Majonez, ocet jabłkowy, cebulkę, wymieszać, następnie dodać do selera i jabłek. Wymieszać doprawić solą i pieprzem.
Surówka z jabłka i selera naciowego wersja 2
- 8-10 łodyg selera naciowego
- 2 jabłka Granny Smith
- garść posiekanych orzechów włoskich
Sos musztardowy winegret
- 4 łyżki musztardy Dijon
- 5 łyżeczek miodu
- 2/3 szklanki oliwy z oliwek
- 4 łyżki soku z cytryny
- sól, pieprz do smaku
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz