16.4.15

Salatka drobiowa z winogronem i orzechami włoskimi

 

Salatka, indyk,kurczak, pierś z indyka, drób, winogrona, orzechy włoskie, zioła, salatka
 
 

 

Porcja dla 4 osób.

Składniki:

  • 3 szklanki pokrojonej w kostkę gotowanej piersi z indyka lub kurczaka
  • 1/2 szklanki przekrojonych na pół czerwonych winogron
  • 1/4 szklanki drobno pokrojonego selera naciowego
  • 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich

Sos:

  • 1/2 szklanki majonezu
  • 2 łyżeczki musztardy Dijon
  • 1 łyżeczka białego octu winnego
  • 1/2 łyżeczki posiekanych świeżych liści estragonu

Wykonanie:

  1. Włożyć do miski pokrojone mięso, winogrona, seler i orzechy. Dodać sos, następnie wszystko razem wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.
  2. Sałatkę podawać schłodzoną.

Smacznego!

 

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz