11.6.15

Arbuz grillowany z sałatą i serem feta

Składniki:

  • arbuz
  • ser feta
  • sałata
  • pomidorki koktajlowe
  • cebula biała lub czerwona
  • ogórek
  • rzodkiewki
  • ocet balsamiczny
  • oliwa z oliwek
  • sól

Arbuza pokroić w plastry, małą foremką do ciastek wykrawać dowolne kształty i grillować 3-4 minuty (można grillować plastry arbuza, później wykrawać lub pokroić w kostkę). Sałatę położyć na talerz, ułożyć arbuza, pokrojone warzywa i ser. Skropić octem balsamicznym i oliwą z oliwek. Oprószyć solą do smaku.

 

Smacznego!

 

Warzywa i owoce z grilla

 

 

2 komentarze:

  1. Niesamowite, ja dopiero początkuję z grillowanie, koniecznie muszę spróbować :-)

    OdpowiedzUsuń