10.6.15

Winogrona grillowane z wędzoną papryką i pieprzem cayenne

Winogrono, grill, kiełbasa, winogrona grillowane,

 

Składniki:

  • Spory kiść małych czerwonych winogron najlepiej bez pestek
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1/2 łyżeczki wędzonej papryki
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1/8 łyżeczki pieprzu cayenne

Winogrona umyć i osuszyć. W misce wymieszać oliwę, paprykę, sól i pieprz cayenne. Włożyć winogrona i delikatnie obracać aby się pokryły oliwną mieszaniną. Przełożyć na ruszt i grillować około 4-5 minut gdy będą widoczne lekkie pęknięcia obrócić na drugą stronę, przed podaniem podzielić na mniejsze kawałki.

 

Podawać z grillowaną kiełbasą lub grillowanym kurczakiem.

Smacznego!

 

Warzywa i owoce z grilla

 

1 komentarz:

  1. Apetyczne winogrona! Miło mi, że dołączyłaś do akcji "Warzywa i owoce z grilla" :) Pozdrawiam serdecznie

    OdpowiedzUsuń