Składniki:
- Spory kiść małych czerwonych winogron najlepiej bez pestek
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1/2 łyżeczki wędzonej papryki
- 1/4 łyżeczki soli
- 1/8 łyżeczki pieprzu cayenne
Winogrona umyć i osuszyć. W misce wymieszać oliwę, paprykę, sól i pieprz cayenne. Włożyć winogrona i delikatnie obracać aby się pokryły oliwną mieszaniną. Przełożyć na ruszt i grillować około 4-5 minut gdy będą widoczne lekkie pęknięcia obrócić na drugą stronę, przed podaniem podzielić na mniejsze kawałki.
Podawać z grillowaną kiełbasą lub grillowanym kurczakiem.
Smacznego!
Apetyczne winogrona! Miło mi, że dołączyłaś do akcji "Warzywa i owoce z grilla" :) Pozdrawiam serdecznie
OdpowiedzUsuń