26.6.15

Wspomnienie dzieciństwa

Owoce w galaretce bita śmietana kokosowa, mleko kokosowe, pistacje, galaretka, deser, przepis



Owoce w galaretce z bitą śmietaną kokosową
Składniki:
  • owoce - dużo owoców!
  • 2 galaretki
  • mleko kokosowe z puszki tłuste - ważne żeby było mocno schłodzone, najlepiej włożyć do lodówki na jedną noc
  • miód - według uznania
  • dowolne dodatki do posypania - posiekane orzechy, wiórki kokosowe, tarta lub posiekana czekolada itp.
  1. Rozpuścić galaretki w mniejszej ilości wody jak podaje instrukcja na opakowaniu (około 1 szklankę mniej wody na 2 galaretki).
  2. Naczynie lekko natłuścić, włożyć owoce i zalać przestudzoną galaretką (nie gorącą!). Włożyć do lodówki najlepiej na jedną noc wraz z puszką mleka kokosowego (miskę w której będziecie ubijać mleko dobrze jest również schłodzić, przed ubijaniem włożyć do zamrażarki na 30 minut).
  3. Wyciągnąć z puszki tylko gęstą warstwę mleka i ubić z miodem na sztywno.
  4. Naczynie z owocami wyciągnąć z lodówki kilka minut przed podaniem lub zanurzyć w gorącej wodzie, to sprawi że nie będzie problemu z wyciągnięciem galaretki.
Smacznego !







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz