4.5.14

Surówka Coleslaw

Surówka coleslaw ,kapusta biała, surówka, salatka z kapusty

 

Składniki:

  • 1/2 szklanki majonezu
  • 4 łyżki cukru
  • 6 łyżek mleka
  • 2 1/2 łyżki soku z cytryny
  • 1 1/2 łyżki octu
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/8 łyżeczki pieprzu
  • kapusta biała średniej wielkości (ok 8 szklanek)
  • marchewka
  • cebula (mała)
  1. Kapustę drobno poszatkować.
  2. Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
  3. Cebulę drobno posiekać.
  4. Majonez, cukier, mleko, sok z cytryny, ocet, sól i pieprz polaczyć w dużej misce. Dodać kapustę, marchewkę i cebulę, wymieszać .
  5. Surówkę podawać schłodzoną! (schładzać w lodówce minimum 2 godziny)

Smacznego!

 

 

 

1 komentarz:

  1. Bardzo dobra ta surówka. Już kilka razy ją robiłam i wciąż smakuje.Nie wyobrażam sobie hamburgerów bez niej...

    OdpowiedzUsuń