9.5.14

Salsa z ananasa i mango

Salsa z ananasa i mango kolendra

Składniki:
  • 1/2 świeżego ananasa
  • 1 mango
  • 1/4 średniej czerwonej cebuli
  • 1 łyżka posiekanej zielonej cebulki
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1 papryczka jalapeno (pestki rozgnieść)
  • 2 limonki
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 ząbek czosnku (można pominąć)
  • 3 łyżki posiekanej kolendry
  • sól

chipsy tortilla ( u mnie warzywne )

Ananasa, mango, papryki, cebulę drobno pokroić, dodać czosnek, kolendrę, sok z limonek i cytryny, doprawić solą. Podawać schłodzone ! ( minimum 2 godziny)

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz