Składniki:
- 1/2 szklanki majonezu
- 4 łyżki cukru
- 6 łyżek mleka
- 2 1/2 łyżki soku z cytryny
- 1 1/2 łyżki octu
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/8 łyżeczki pieprzu
- kapusta biała średniej wielkości (ok 8 szklanek)
- marchewka
- cebula (mała)
- Kapustę drobno poszatkować.
- Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
- Cebulę drobno posiekać.
- Majonez, cukier, mleko, sok z cytryny, ocet, sól i pieprz polaczyć w dużej misce. Dodać kapustę, marchewkę i cebulę, wymieszać .
- Surówkę podawać schłodzoną! (schładzać w lodówce minimum 2 godziny)
Smacznego!
Bardzo dobra ta surówka. Już kilka razy ją robiłam i wciąż smakuje.Nie wyobrażam sobie hamburgerów bez niej...
OdpowiedzUsuń