Składniki:
- ser pleśniowy camembert (cały około 200 g)
- 500 g truskawek
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1/4 łyżeczki soli koszernej
- krakersy lub bagietka (tosty)
- Rozgrzać piekarnik do 180 stopni C - 350 stopni F. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem pergaminowym lub folią aluminiową.
- Ser położyć w środkowej cześć blachy. Truskawki przekroić na pół lub ćwiartki jeśli są bardzo duże. Umieścić w misce, dodać oliwę i sól, wymieszać, następnie rozłożyć na blaszce.
- Piec 20 minut. Naciąć ser i podawać na ciepło.
Smacznego!
Uwielbiam ser pleśniowy, a zwłaszcza na słodko :) Pychotka!
OdpowiedzUsuńAle cudownie wypływa jego wnętrze...pycha!
OdpowiedzUsuńhttp://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/