11.5.15

Surówka Coleslaw wersja II


Surówka Coleslaw, salatka Coleslaw, biała kapusta, czerwona kapusta, salatka z kapusty

Składniki:
  • 1/2 szklanki majonezu
  • 4 łyżki cukru
  • 1/4 szklanki mleka
  • 1/4 szklanki maślanki
  • 2 1/2 łyżki świeżo wyciśniętego soku z cytryny
  • 1 1/2 łyżki octu
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/8 łyżeczki pieprzu
  • 8 szklanek drobno posiekanej białej lub czerwonej kapusty
  • 1/4 szklanki marchewki startej na tarce o grubych oczkach
  • 2 łyżki drobno posiekanej cebuli
  • 1/2 szklanki suszonej żurawiny
  • 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich
  1. W dużej misce połączyć majonez, cukier, mleko, maślankę, sok z cytryny, ocet, sól i pieprz.
  2. Dodać kapustę, marchewkę, cebulę, żurawinę i orzechy. Wszystko razem dokładnie wymieszać.
  3. Przykryć i włożyć do lodówki na minimum 2 godziny.
Smacznego !


Kuchnia Ameryki Północnej 2015


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz