Składniki:
- pęczek rzodkiewek
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1/4 łyżeczki soli koszernej
- 2 łyżki masła solonego lub zwykłego (dodać szczyptę soli do miseczki)
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
- Rozgrzać piekarnik do 230 stopni C- 450 stopni F. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem pergaminowym lub folią aluminową.
- Rzodkiewki umyć, przekroić na pół, następnie umieścić w misce, dodać oliwę i sól. Wymieszać.
- Masło, szczypiorek i szczyptę soli umieścić w małej żaroodpornej miseczce. Przełożyć na blachę do pieczenia i ułożyć rzodkiewki.
- Włożyć całość do piekarnika i piec 15-18 minut. Ewentualnie lekko oprószyć solą do smaku, podawać na ciepło. Jako przekąskę można podawać z bagietką.
świetna propozycja na lekką przekąskę :)
OdpowiedzUsuń